Winter verkoop gestart »

“Advies en begeleiding door Multivans, een echt aanrader!” – Pieter van de Rest

 

In mijn zoektocht naar een grote familie-auto met comfort en toch een lage wegenbelasting en een relatief gunstig verbruik kwam ik uit bij Multivans.nl. Multivans.nl handelt in slimme VW T4 camperbusjes die zij importeren en zo nodig opknappen vanuit Duitsland.
Multivans.nl zijn echte specialisten. Omdat Multivans.nl niet het busje had staan dat aan mijn eisen voldeed boden ze aan me te helpen met de import van een busje vanuit Duitsland.Ik wilde graag een bus met weinig kilometers, een TDI met automaat, airco, standkachel en cruisecontrol. Via www.mobile.devond ik 34 busjes die hieraan voldeden.In overleg met Multivans.nl kwam ik tot een selectie van 3 busjes die op de zuidelijke route lagen. Multivans.nl regelde een trailer en op een vrijdagochtend gingen we vroeg op pad. Het werd een gezellige reis waarbij we aan een stuk door hebben gepraat over allerlei onderwerpen. Het eerste busje in de buurt van Duisburg viel tegen.

Norbert van Multivans.nl inspecteerde de bus grondig. Met een lamp bekeek hij de motor en de onderzijde van de bus. De bus was uitgewoond en ik zag zelf ook in dat we beter door konden rijden. Norbert zag ook dat de bus schade had.

De tweede bus in de buurt van Saarbrucken bleek ook niet optimaal. Maar we hadden het mooiste voor het laatste bewaard. Iets boven Frankfurt stond een prachtige bus in uitstekende staat van onderhoud. Gelukkig had ik zelf al via het internet een prijs bedongen die ik zeker niet had durven inzetten als ik had geweten hoe mooi deze bus was. Ik kocht deze bus uit 1999 met 136.000 km voor €11.300,-. Ik betaalde contant. Na de proefrit werd de bus direct op de trailer geladen.

Daarna reden we terug naar Nederland met onze fantastische buit. Norbert legde me uit hoe de import in zijn werk ging. Daarop maakte ik een afspraak met de RDW voor de import en BPM. Die bleek €390,- te zijn.

Ik betaalde Multivans.nl voor de trailer en de kilometers en een bedrag voor zijn advies en begeleiding. Daarnaast kocht ik een mooi keukentje en een set winterbanden en velgen van Multivans.nl (totaal €600,-). Nu had ik mijn prachtige bus voor de deur staan.

Ik had ook een APK en verzekering geregeld. Nu moest nog de laatste stap worden genomen om van mijn bus een officiële camper te maken. Er moest nog een hefdak in. Hiervoor maakte ik een afspraak met FSL in Noord Brabant (http://www.fsl.nl/). Multivans.nl hielp me ook met het vervoer naar FSL. De kosten van dit dakje zijn best aan de hoge kant en het kan zeker goedkoper bij Atrion in Steggerda (http://www.dubbelcabine.com/). Maar mijn bus is zo mooi, ik wilde dat het mooi zou worden afgewerkt waarbij ook de functie van de klimaatregeling achter in de bus en de verlichting werd behouden. Een ultra dun dakje van FSL kost €2900,- (incl. BTW) en het spuiten van het dakje in de zelfde kleur als de bus kost €500,- Mijn bus kostte me in totaal €16.600,- Ik betaal nu €42,- per maand aan wegenbelasting en ik heb een camperverzekering (all risk van nog geen €400,-p.j.) De bus rijdt op diesel en omdat het een automaat is haal ik niet de 1 op 14 uit de boekjes maar ik rijd 1 op 11/12. Al met al ben ik zeer tevreden met mijn bus en de manier waarop ik door Multivans.nl ben geholpen.

Geschreven door Pieter van de Rest.

Existing User?

Lost your password?